2009. október 29., csütörtök

Műszál / Nylon „Elkülönítve mosandó!” című kiállítás a Boulevard és Brezsnyev Galériában

Műszál / Nylon „Elkülönítve mosandó!” 

Új, speciális összetételű szövetünk bemutatójára október 30-án pénteken kerül sor a Boulevard és Brezsnyev Galériában, ahol műanyag csodáink legújabbját az 50% Deli – 50% Jahoda összetételű kelmét kínáljuk tesztelésre látogatóinknak. Mindent a szemnek alapon, a tapintás nem lesz indokolt sőt megengedett sem. A szövethez nem kínálunk használati útmutatót (kímélő programon is remekül tisztítható), azonban hogy a termék használhatóságát minél hosszabb ideig változatlanul megőrizhesse kérjük alaposan olvassa ezt a tájékoztatót. 

Deli Anett teljes összhangban áll képeivel, azonosul saját motívumaival, színeivel. A művésznő együtt mozog, él,öltözködik velük, stílusosan: egy anyagba bújnak. Nem szakad el tőlük, ő maga is az egyik műveként értelmezhető(nem rossz értelemben). Kedvelt helyszínei a nagypolgári, arisztokratikus enteriőrök, ahol leginkább a részletek ragadják meg, egy illat, egy szín, egy motívum ami végigszalad az egész szérián. Nem fél a giccstől, sőt bátran kacérkodik vele. Manapság azonban leginkább a nőt kutatja testestül lelkestül, ahogy ez a kiállításon is látható lesz. Női ruhák az üres festővásznakon, megismerkedhetünk Lolitával, Madeline Dívával, Amanda Pink-kel.

A testüket készen kapjuk azonban a lelkükkel szabadon játszhatunk. A gondolatok sorát Jahoda Réka fojtatja, akit eső benyomásra a vidám színek, játékos képek, könnyed témák jellemeznek. Valójában ennél többről van itt szó, az idill-valóság határát kutatja a giccs és a naivitás eszközeivel. Saját bevallása szerint számára a művészet „főként önterápikus célzatú, a stressz és agresszió levezetési formája egy látszólag könnyed, játékos világban megjelenítve.” Ez a játékosság azonban az ezredforduló női gender keresésére vezethető vissza. Gyakori témája az én-keresés, mely az iróniától nem mentes „Ördögös” foto sorozatában is megjelenik. Egy csacska vers vezet minket végig a képeken, az álarc alá rejtett problémákon, kérdéseken. 

A kiállítás megtekinthető 2009. november 10-ig.
Látogatható: H-SZ: 15.00-20.00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése