2010. október 21., csütörtök

Minden szerdán a Dürer Kertben Mű-Hely szabadzenei koncertsorozat


Mű-Hely estek a Dürer kertben

2010 áprilisa óta minden szerdán Mű-Hely Esték zajlanak a Dürer Kertben. Sokan emlékeznek az Almássy téri Mű-Hely klubra, mely mint hely egy pár éve nem működik, viszont szellemisége, az ott egymásra talált barátok és zenészek munkakapcsolata azóta is tovább él. Az Almássy téren nagyon jól működő módszer egy új helyszínen is új lehetőségeket teremt; nem csak egyszerűen zenekarokat léptetünk fel, hanem azon is dolgozunk, hogy zenészeket hozzunk össze és közös alkotómunkára inspiráljuk őket.

A Mű-Hely akkori szervezőbrigádja összefogott a Tajtékossal, a Sirály zenei szervezőbrigádjával és a Dürer Kert vezetőivel, és újra teret ad annak az élő zeneiskolának, ahol a jó kis zenekarok közösen muzsikálnak elismert nagy zenészekkel, és ahol több generáció tanulhat egymástól. Az est nem akar egyedi produkciókat reflektorfénybe helyezni, hanem klubesteknek, találkozásoknak ad teret.


Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Koncertkezdés 9-kor, a koncert után FREE JAM kifulladásig! A koncert előtt már fél 8-tól élőzene a kisteremben David Jengibariannal.

A koncert ingyenes, de ha teheted, támogatói jegy vásárlásával kérjük támogasd a Mű-Hely programok megvalósulását!


MŰ-HELY ESTEK NOVEMBERBEN


Dorota & T. Bali
November 3. szerda 21.00
Somló Dávid - gitár, Makkai Dániel - basszusgitár, Porteleki Áron – dob
Hogy mi lesz egy ex metál gitáros egy freejazz bőgős és egy népzenész találkozásából? Ez egyáltalán nem derül ki a zenekar játékából, ám a lengyel kortárs irodalom hatása egyértelmű. Szabad hullámtördelés, szűretlen háttérzajokkal.
videó:

Ektar
November 10. szerda 21.00
Benkő Róbert – nagybőgő, Kardos Dániel – gitár, Szőke Szabolcs – gadulka, Tóth Evelin – ének, Sárvári Kovács Zsolt – dob, Váczi Dániel – szaxofon
A kortárs, improvizatív kamarazenét játszó formáció, 2002 őszén mutatkozott be, a Győrfree zenei fesztiválon. Az együttes kompozícióit balkáni, távol-keleti és afrikai zenei kultúrák inspirálják, de a szigorúbban szerkesztett darabokban a középkori zene, az európai népzenék és a kortárs zene hatásai egyaránt fellelhetőek. Az Ek-tar indiai szó; annyit jelent: egy-húr: a négy muzsikus kifejezésben, melodikus variációkban, ritmikában igyekszik úgy összeolvadni, mintha valóban egy húron játszana.
videó:

Dav trió
November 17. szerda 21.00
Németh Csabi - dob, Szerető Dani - basszusgitár, Szesztay Dávid - gitár, ének
Szesztay Dávid, aki az elmúlt években több színházi előadás (Pont Műhely) és film ( Pater Sparrow: 1) zenéjét szerezte, emellett számos zenekarban működik közre különféle hangszereken (Santa Diver, Specko Jedno, Budbudas, Dévényi Ádám és az Átmeneti Kabát) még bő három évvel ezelőtt, trióként hívta életre a Dav formációt. Azóta kísérletezett a quartet-, majd a háromtagú fúvósszekcióval kibővített sextett felállással is. Ezzel a nagyzenekari formációval készítette el Point of View című lemez anyagát, amit a Hunnia/EMI jelentetett meg 2010-ben. Repertoárjukban kizárólag saját szerzemények találhatók, melyek alapvetően lendületes, rockos hangvételű dalok, de erős jazz-es és némi világzenei hatásokról is árulkodnak. A zenekar rendszeresen koncertezik trióként, illetve a fúvósokkal megspékelt verzióban is. Ezen az estén az eredeti, három tagból álló zenekart hallhatjuk élőben.
videó:

Rutkai Bori és a Specko Jedno
November 24. szerda 21.00
Rutkai Bori – mikrofon, Mizsei Zoltán – billentyű, Szesztay Dávid – gitár, Szerető Dani – basszusgitár, Dudás Zsombor – ütőhangszerek, Németh Csaba – ütőhangszerek

Specko Jedno: jelentése a szlovák “sedcko jedno”=”mindegy” kifejezés és a “special one” = “speciálisan egy” kifejezés öszvéresítése. A jelenlegi felállás három éve praktizál. A saját koncertek mellett rengeteg kulturális (filmes, irodalmi, képzőművészeti), és társadalmi esemény kísérő-produkciójaként működtek közre. A zene alapját Bori bölcs-humorú, és festészeti unkáival „rokonértelmű” dalszövegei képezik. A dalok radikálisan eltérő műfajok keveredéseiből születnek (punk, tango,verbunkos, zsoltár, disco, freejazz, himnusz, metál, stb.). A végeredmény: egy zeneileg folyamatosan változó, intenzív, szórakoztató és egyéni költészettel áttüzesített üzeneteket hordozó repertoár.
videó:

Decemberi előzetes

Kéknyúl trió
December 1. szerda 21.00
videó:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése