2011. október 13., csütörtök

Belém az ujját - Csobánka Zsuzsa könyvbemutatója



A József Attila Kör Irodalmi Egyesület a Hadik Kávéházban mutatja be a JAK-füzetek sorozat legújabb könyvét, Csobánka Zsuzsa Belém az ujját című regényét. A kötet bemutatóján Csobánka Zsuzsával Winkler Nóra és Szegő János beszélget. Az est vendége a Solitude-csereprogram keretein belül hazánkban tartózkodó libanoni írónő, Lina Mounzer lesz, akit a Solitude-program koordinátora, Pilári Darinka fog kérdezni. Az esten Vázsonyi János fog muzsikálni.

Csobánka Zsuzsa a legfiatalabb írógeneráció kiemelkedő alakja. Versei, prózai szövegei, kritikái a legjelentősebb irodalmi lapokban olvashatók, Bog című verseskötete is számos dicsérő kritikát kapott a szakmai közönségtől. 2011-ben a Litera különdíját vehette át szövegéért, a napokban egyszerre jelent meg Hideg bűnök című verseskötete (Kalligram Kiadó) és Belém az ujját című első önálló prózakötete, a JAK-füzetek sorozatában.

A Belém az ujját nem szabályos családregény, inkább töredékes, sokszereplős életmese. Életről, halálról, betegségről, születésről, szerelemről és gyűlöletről. Sodró, lüktető, élettel teli szöveg, olyan olvasmány, amelyre érdemes odafigyelni.

Lina Monzer 1978-ban született Bejrútban. Prózaíró, újságíró, esszéista. 2005-ben elnyerte a Said Alapítvány rangos ösztöndíját, aminek révén Londonban kreatív írást tanult. 2006-ban visszatért Libanonba, ahol azóta is a Bejrúti Egyetemen kreatív írást tanít. Jelenleg az első regényén dolgozik.

Helyszín: Hadik Kávéház1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
Időpont: 2011. október 17., 19 óra