2011. október 19., szerda

Strangers in the city - Szabó-Lencz Péter kiállítása



ART MOMENTS 2011 ŐSZ. Vizuális játék, festészet és digitális képalkotás – mindez szürreális alkotásokban ölt testet Szabó-Lencz Péter műveiben. Ismerősnek, de mégis idegennek tűnő városképeit a májusi bécsi és müncheni kiállítások után október 20-tól Budapesten, az Innoshop-ban lehet megtekinteni.


Az ízig-vérig urbánus képzőművész számára ihletet adó közeg a nyüzsgő, különböző stílusokkal és hangulatokkal zsúfolt város. „Sokszor sétálok hosszasan és figyelem a körülöttem zajló dolgokat, közben épületeket, tárgyakat, falakat fotózok és vizuálisan játszom az elemek átrendezésével; képzeletben újra alkotom őket” – vallja Szabó-Lencz Péter, aki ezekből az élményekből és az ezek nyomán született ötletekből táplálkozva festi vászonra a benne átalakuló látványt, vagy alkotja meg digitálisan egy alapjaiban létező, ám valójában sosem volt világot.

A „Budapest Avantgarde” című blog szerkesztőjeként is ismert Szabó-Lencz Péter kiállítását a haza! i graffiti kultúra egyik legismertebb arca, BreakOne nyitja meg 2011. október 20-án este hat órakor, az eseményhez illő zenét pedig Audiolife keveri.

A lakberendezési és dizájn termékeket forgalmazó, belvárosi Innoshop a kortárs művészet elkötelezettjeként és támogatójaként biztosít helyet a nagyvárost nem csupán lakhelynek, hanem egyúttal inspiráló közegnek is tekintő alkotók, így Szabó-Lencz Péter műveinek is.


Forrás: INNOSHOP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése