2009. november 20., péntek

A szabadulóművész analógiája - Dargay Marcell koncertsorozata

"A cím a Krétakör múlt évadban lezajlott városterápiás akciósorozatára, A Szabadulóművész apológiájára utal. A koncertsorozatot az ott használt dramaturgiai koncepció alapján alakítottuk ki – öt felvonás, öt alkalom, öt egymástól elkülönülő, de mégis egységet képező, tisztán zenei eszközökkel létrehozotteseménysor. Hangzó analízis, amely az egyes alkalmakon keresztül fokozatosan nyit a hallgatók felé, egyfajta interaktív viszony kiépítését kezdeményezve. A bekapcsolódáshoz nem szükséges zenei előképzettség, csupán kíváncsiság és játékkedv.

A sorozat elméleti hátterében régi és újabb szerzők műveinek rögzített és improvizációs technikákkal történő elemzése-szétbontása áll, majd ezekből a gyakorlatokból-kísérletekből hozunk létre kb. 1-1 órás, „komponált” koncerteket. Az érdeklődők számára mindenféle verbális közlés nélkül, tisztán zenei hatásokon keresztül kívánjuk érthetővé tenni, hogy a kortárs zene olykor idegenül ható megnyilvánulásai mögött a legszélesebb értelemben vett aktív hagyományőrzés, vagy ha úgy tetszik, tradicionalizmus húzódik meg.
A koncertek állandó résztvevői-közreműködői Dinyés Dániel és Futó Balázs zeneszerzők, Földesi Péter fuvolaművész és a Laborhotelből már ismert Accord Quartet."

Időpont: 2009. november 24. 19:00
Helyszín: Krétakör bázis - 1093 Budapest, Gönczy Pál utca 2. (a Vásárcsarnok mögött)

Forrás:
Földesi Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése