2010. április 14., szerda

Printed Matter, New York Éhes ember, fogd a könyvet, ez fegyver!


A kiállításon bemutatott művészek/csoportok: Vyacheslav Akhunov, Karen Andreassian, Artpool,  Chto delat / What is to be done?, Ciprian Muresan, Gorgona, Idea Art, Sanja Iveković, Maj 75,  Dan Perjovschi,  Škart,  Mladen Stilinović.

A kiállítás nem kíván áttekintést adni az ún. kelet-európai, heterogén művészkönyv termésről, hanem inkább egy befejezetlen földrajzi utazás mely különböző művészeti és aktivista álláspontok dokumentumait gyűjti össze, láthatalan de fontos összefüggésekre mutat rá, melyek összekapcsolnak különböző törekvéseket és felfedezéseket, függetlenül azok téridő-koordinátáitól, kirajzolva azt, hogy a művészeti kiadványok a különböző történelmi és politikai körülmények között hogyan kezdeményeztek független és innovatív művészeti produkciókat, a közönséggel való kommunikációt, és egy olyan kritikai gondolkodás elterjesztését, mely az uralkodó állam elnyomásával szemben egy új lehetőséget tett elképzelhetővé.
Az Artpooltól bemutatásra kerül az AL (Aktuális Levél) 11 száma (1983-1985).
What, How & for Whom (WHW) egy zágrábi, 1999-ben alapított non-profit kulturális szervezet és kurátori kollektíva, tagjai Ivet Ćurlin, Ana Dević, Natasa Ilić and Sabina Sabolović  kurátorok és Dejan Krsić dizájner publicista.

Forrás: ARTPOOL

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése