2010. szeptember 15., szerda

LIVE SYNC. Beszélgetés a Sanghaji Expo ideje alatti magyar Art Fórum fotográfiai kiállításairól


A Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Haz által szervezett kiállítás augusztusban a sanghaji Museum of Contemporary Art-ban mutatkozott be a Magyar Nemzeti Múzeummal együtt. A Mai Manó LIVE SYNC.  című kiállításán (kurátor: Stenczer Sára) a kortárs magyar fotográfia egy szeletével ismerkedhetett  meg a kínai közönség. A kaleidoszkópszerű képet mutató tárlat tíz fiatal alkotó látásmódján keresztül, a jelen fotográfiájának változatos nyelvén es sajátos eszközeivel idézte fel a mai Magyarország sokszínűséget. 

Az alkotók: Barakonyi Szabolcs, Dezső Tamás, Elek Judit Katalin, Erdei Krisztina, Fabricius Anna, Gáldi Vinkó Andrea, Kudász Gábor Arion, Surányi Miklós, Szabó Sarolta, Szász Lilla.
A Magyar Nemzeti Múzeum Robert Capa Harcok-arcok  című kiállítása (kurátor: dr. Lengyel Beatrix)  a Magyarország által 2009-ben megvásárolt Capa-gyűjtemény darabjaiból készült válogatást mutatott be.

A kiállítások kurátorai egy beszélgetés keretében beszámolnak a kínai kulturális élettel való találkozásukról, a kiállítás rendezése közben szerzett tapasztalataikról, a megnyitóról, a látogatók véleményéről, mindezt a helyszínen felvett filmek vetítésével és sok  fotó és dokumentum kíséretében.

Időpont: 2010. szeptember 16. 18.00,
Helyszín: Mai Manó Ház - Napfényműterem
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
A beszélgetést Kincses Károly moderálja
A belépés ingyenes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése