2011. szeptember 20., kedd

Seba Kurtis – Bevándorló akták c. kiállítása a Lumen Galériában


Seba Kurtis (1974) Buenos Airesben született és nevelkedett. Családjával Argentínát a 2001-es gazdasági válság alatt hagyta el. Öt évet illegális bevándorlóként dolgozott Spanyolországban, mielőtt fényképezni kezdett. Manchesterben él és dolgozik. A POC – Piece of Cake nemzetközi fotóművészeti hálózat tagja. Munkáit kiállították a Noorderlicht Fotofestivalon Groningenben, és a New York Photo Festivalon 2009-ben. Önálló kiállítása volt a londoni Host Galleryben és a manchester Kiosk Galleryben. Publikált a Foam International Photography Magazine-ban és máshol.

Bevándorló akták

Seba Kurtis missziója, hogy emlékművet emeljen az anonim, illegális ember dicsőségének. Munkái ismételten hívják fel a figyelmünket egy periférikus embertömegre, akik zord szociális és geopolitikai körülményeknek köszönhetően vesztik el a jogaikat és alapvető emberi méltóságokat. Rendkívüli empátiával kutatja a reménytelenség állapotát.

A „Bevándorló akták” több összefüggő fotósorozat, amelyen Seba évekig dolgozott. Ezek a sorozatok az illegális bevándorlás és az embercsempészet személyes élményeinek lenyomatai.  A projekt elszigetelt és személyes narratívákon keresztül (Mexikóiak az USA-ban, egyiptomiak Olaszországban, afrikaiak a Kanári-szigeteken) globális jelenséget térképez fel.

www.sebakurtis.com
www.pocproject.com

Helyszín: Lumen Galéria, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.

Megnyitó időpontja: szeptember 22, 20 óra
Nyitvatartás: H-P: 8.30-19h, Sz: 10-17h, V: zárva

Forrás: Lumen Galéria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése