2011. március 9., szerda

IV. Didgeridoo Találkozó és Virrasztás


Időpont: 2011. március 18. péntek
Helyszín: Fonó Budai Zeneház, 
Budapest, Sztregova u. 3.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Didgeridoo Találkozó a Fonóban. Az estét a didgeridoo és az ausztrál őslakos kultúra tiszteletére rendezik meg. Filmvetítéssel, szólókoncertekkel várják az őslakosok fúvóshangszere iránt érdeklődőket; az estre látogatók ezen a hazánkban páratlannak számító rendezvényen ismerkedhetnek a didgeridoo-val és képet kaphatnak néhány játékstílusról. A virrasztáson a világ egyik leghosszabb ideig töretlenül fennmaradt hagyományáról emlékeznek meg.

Program

Kapunyitás 17:30-kor.

18:00h Filmvetítés: Yolngu Boy, ausztrál feliratos filmdráma. A film először kerül bemutatásra Magyarországon. Három fiú története; a világ egyik legősibb tradíciójának a modern világgal való találkozásáról mesél.
A filmről

19:30h Nyitott színpad – a főkoncertek előtt, fél órában biztosítunk lehetőséget azoknak, akik a színpadon szeretnék bemutatni didgeridoo játékukat. Jelentkezéseket előre a yidarrka@gmail.com címen várjuk. Kezdőt, haladót egyaránt szeretettel várunk!

Koncertek

20:00h Csirmaz Gábor – dinamikus stílusával, több éves játéktapasztalatával Gábor az egyik leggyakorlottabb magyar játékos. Koncertjén a nemrég megjelent „Forest Is Calling” című lemezéről hallhatunk ízelítőt. Csirmaz Gábor oldala



20:30h Kerekes János – az Ausztrália északi részén, Északkelet-Arnhem-földön hagyományos Yidaki játékstílus követője. „Tradicionális ritmus-részletek modern értelmezésben.”

21:00h Dubravko Lapaine (Horvátország) – Dubravko az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb játékossá vált Európában, melyet egyedi játékstílusának köszönhet. Ez alkalommal játszik először Magyarországon. Dubravko Lapaine honlapja


21:30 – 06:00 Virrasztás – reggelig tartó, élő didgeridoo-val kísért esemény az ausztrál őslakos kultúra tiszteletére. A vendégek kényelmét ez alkalommal a Fonó Zeneház koncerttermét borító padlószőnyeg, párnák, dekoráció és a nyugodt légkör biztosítja. Aki játszik a hangszeren és szeretne csatlakozni a folyamatosan fenntartott hanghoz, kérjük, érkezzen az estére didgeridoo-val!

Belépőjegy: 2000 Ft
Az est folyamán tombolán egy eredeti, termeszrágta eukaliptusz didgeridoo-t sorsolnak ki az Ethnosound Világzenei Hangszerbolt jóvoltából!

Az estet az Ethnosound Világzenei Hanszerbolt, a Fonó Budai Zeneház és a Néprajzi Múzeum támogatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése