2010. január 26., kedd

A Bárzene Világnapja a Tűzraktérben


A Bárzene Világnapja a Tűzraktérben

Fellép: Pécsi Balázs




"Pécsi Balázs, bárzongorista, fiatal kora ellenére (1975-ben született) már elég szép számú helyen zongorázott, ahová hívták, s ahová legtöbbször örömest visszavárják. Két évet dolgozott a Spinoza-ház zongoristájaként, majd a Táncművészeti Főiskolán vállalt zongorakísérő munkát.

Közben korrepetítor volt színiiskolában, színdarabban zenélt, játszott fiataloknak a nyári szezonban a Corvin-tetőn, idősek otthonában, születésnapi partykon és a ferihegyi reptéren meglepetésként, valamint rengeteg vállalati rendezvényen, melyek révén bejárta az ország szinte összes wellness szállodáját. Lelkes környezetvédőként és kerékpárosként amikor csak tud, részt vesz különböző demonstrációkon, zongoráját kiviszi akár az Alagútba, akár a Roosevelt térre, de ha kell, kerékpáros riksára is felteszi, hogy végigzenélje Budapestet.

Mostanában óceánjáró hajókon dolgozik, mint pl. a Queen Victoria, az Artemis vagy az Arcadia. A Cunard és a P&O társaságok szívesen látják.

„Klasszikus” bárzongoristaként – tanulmányait az OSZK tanárainál folytatta – igen nagy repertoárral rendelkezik, mely felöleli a klasszikus zenétől a bécsi keringőkön, sanzonokon, jazz-standardeken, film- és musical betétdalokon, a 20. sz-i magyar zenéken át a modernebb Queen, Lou Reed, de akár Kispál és a Borz számokig a szórakoztató zene széles, színes palettáját.

Legszívesebben hagyományos hangversenyzongorán játszik, de nem veti meg a pianinót sem, sőt, bármikor, ha kell elviszi digitális zongoráját, erősítőjét, mikrofonját is. Ez utóbbi nem azért kell, hogy ő maga énekeljen, hanem, hogy a közönség, mikor már felfokozott a hangulat, vagy elfáradtak a táncban, a bőröndnyi kottából kiválasztva a neki legkedvesebb dalt, élőzenével kísért karaoke-partyt tartson. Nem használ kiegészítőket (dobgép, MIDI, sampler, stb), hiszi és vallja, hogy az emberek szívéhez a legtisztább út a szép dallamon, finom harmónián és a tiszta, élő zongorahangon át vezet."

Időpont: január 26. kedd, 21 00 órai kezdettel
Helyszín: Tűzraktér Független Kulturális Központ, Bekávézó (kis kávézó),
Budapest, VI. ker. Hegedű utca 3.


Forrás: Tűzraktér
Pécsi Balázs honlapja
Vízizene (Pécsi Balázs Blogja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése