2010. január 25., hétfő

TÁNC Mozdulatmozaik, visszanéző - Bozsik Yvette Társulat


TÁNC

Mozdulatmozaik, visszanéző

2010.01.28 20:00
2010.01.29 20:00
2010.01.30 20:00

Helyszín: Trafó - Kortárs Művészetek Háza 1094 Budapest, Liliom u. 41. - Nagyterem

Jegyár: 2200 Ft / diák: 1700 Ft / bérlet érvényes

Időtartam: 70 perc

Mi lenne, ha egyszer mai tudásunkkal és érzéseinkkel életünket, munkáinkat újrajátszhatnánk, újravághatnánk? Lehet, hogy amit kihagytunk, értékesebb annál, amit megtettünk?
A magyar kortárs táncélet egyik legmeghatározóbb és legkülönösebb alkotója visszatér a Trafóba.

Bozsik Yvette eddigi munkásságának különböző okokból, önként vagy kényszerűségből kimaradt jeleneteit idézi fel, értelmezi át és dolgozza át. Ezekből a mozdulatmozaikokból építkezik ez az új darab.

Bozsik Yvette az Állami Balettintézetben szerzett diplomát. Táncosi pályáját, de hamarosan a klasszikustól az avantgarde irányába indult. 1984-ben Árvai György képzőművésszel megalapították a Természetes Vészek Kollektívát. Számos közösen készített, radikálisan új formavilágot teremtő munkájuk aratott nemzetközi sikert. 1992-ben Bozsik önálló alkotói útra lépett, egy év múlva leszerződött a Katona József Színházhoz és ugyanebben az évben alapított saját társulatot. Színházzal, filmmel is foglalkozik a Vak vagányok című film főszerepéért a legjobb színésznőnek járó díjat is kiérdemelte. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Fischer Iván, Halász Péter vagy John Lurie. Jelenleg a Magyar táncművészeti Főiskola Koreográfusképző tanszékének vezetője.

Rendező-Koreográfus: BOZSIK Yvette
Koreográfus asszisztens:KRAUSZ Alíz, VISLÓCZKI Szabolcs
Előadók:
Amândio CARDOSO, BARKÓ Tamás, FÜLÖP Tímea, GOMBAI Szabolcs, HASZNOS Dóra, KALMÁR Attila, KRAUSZ Alíz, TALLÓS Andrea, Samantha KETTLE, SZAKONYI Györk, VATI Tamás, VISLÓCZKI Szabolcs
Zene: Philippe HERITIER, Yonderboi
Tér: VATI Tamás
Fény: PETŐ József
Hang:: KONDÁS Zoltán
Jelmez: JURISTOVSZKY Sosa, Tamara BARNOFF
Kreatív producer: IVÁNYI Marcell
Videó: HÖRCHER Gábor

A videófelvételen közreműködik Elek Ferenc

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése