2010. január 30., szombat

Check in Budapest vizitorprogram

MEGHÍVÓ

CHECK IN BUDAPEST

vizitorprogramok, előadások és kerekasztal beszélgetések

az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda szervezésében

A Check in Budapest vizitorprogram középpontjában az elkövetkezendő hónapokban a fotográfia áll.

A program keretében

William Ewing, a lausanne-i Musée de l\'Elysée igazgatója és kurátora látogat Budapestre és Edward Steichen, az első modern divatfotós címmel tart előadást kurátori tevékenységéről.

Időpont: 2010. február 3. (szerda) 18.00

Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadás nyelve angol.

William Ewing 1977 és 1984 között a New York-i International Center of Photography vezetője volt, 1996 óta pedig a Lausanne-i Musée de l\'Elysée igazgatója. 1998-tól a Genovai Egyetem előadója, ahol a fotóművészet történetét és elemzését oktatja.

Ewing számos kiállítást szervezett olyan neves múzeumban, mint a New York-i Museum of Modern Art és az International Center of Photography, a minneapolisi Walker Art Center, a toronói The Art Gallery of Ontario, a párizsi Centre Pompidou és Jeu de Paume, a madridi Museo Nacional Reina Sophia, a milánói the International Center for Photography, a wolfsburgi Kunstmuseum, a zürichi Kunsthaus és a londoni Barbican Art Gallery, Serpentine Gallery és Hayward Gallery.

Kurátori tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja a fiatal, feltörekvő fotós generáció megismertetését a szélesebb közönséggel. A fotóművészeti szcénára komoly hatással lévő reGeneration: 50 photographers of tomorrow (2005 – 2010) két változatának is társkurátora volt.

Számos fotóművészeti publikáció szerzője, többek között The Body (1994), The Face: The New Photographic Portrait (2006) és Ray K. Metzker: Light Lines (2008). Valamint társszerzője az Edward Steichen: Lives in Photography (2007) és az Edward Steichen: In High Fashion, 1923-1937 (2008-2009) című köteteknek.

http://www.elysee.ch/

Check in Budapest

2008 őszétől az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda nagyszabású programsorozatot indított, melynek keretében eddig már több mint negyven külföldi kurátor és kritikus kapott meghívást néhány napos budapesti tanulmányútra. A program célja, hogy műterem-látogatások és találkozók során minél több nemzetközi szakember ismerkedjen meg a hazai képzőművészeti közeggel és annak szereplőivel. A meghívott résztvevők nyilvános előadásokon és panelbeszélgetéseken mutatják be az érdeklődőknek tevékenységüket, szakmai elképzeléseiket és saját szcénájuk aktuális helyzetét.

A Check in Budapest eseményei különböző tematikai fókuszpontok köré szerveződnek. A meghívott vendégek olyan, az érintett témákban járatos nemzetközi szakemberek, akiket eddigi szakmai teljesítményük és terveik tesznek izgalmassá a magyar közönség számára.

http://www.acax.hu/index.php?pageid=154

A Check in Budapest fotográfiai fókuszú szakmai programjai 2009 decembere és 2010 márciusa között kerülnek megrendezésre, a Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Szakmai Kollégiumának támogatásával.

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda a Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum szervezeti keretében működik.

Kapcsolat:

ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda

ACAX | Agency for Contemporary Art Exchange

1065 Budapest, Nagymező utca 8. (kaputelefon 101, bejárat a társasház lépcsőháza felől)

Tel: + 36 1 501 4111

Fax: + 36 1 501 4112

E-mail: info@acax.hu

Forrá: ACAX

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése