2010. február 16., kedd

Firkin és Eugenai koncert az A38-on

Firkin

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás, amely a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját kívánja meghonosítani Magyarországon.

Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A régi M.É.Z. és a Shannon.hu legjobb hangulatait hozta át a fuvolás új bandájába. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a Firkin előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.

A Pogues és Nyugat-Európában nagyon népszerű Flogging Molly, Dropkick Murphys nyomdokain haladó – és slágereit is játszó mindenki felvidítása céljából vágtázik a magyar ugaron és a külföldi réteken.

Felállás:
Barna & Pali - ének és akusztikus gitár
Sushi - hegedű,
PJ - fuvola,
Atti - villanygitár
Shuti - basszusgitár
Ese - dob
Rozy - hangtechnika

Eugenia

A zenekar 2008 nyarán született, miszerint az otthonukat elhagyó erdélyi színészek zenében elevenítsék fel gyermekkoruk pocsék ízű Eugenia (ejts: Eudzsénia) keksz zamatát. A dauerszer ízű, rózsaszín töltelékkel kent avas porlóst a rég elfeledett, anno „cikinek” tartott dallamokkal írja körbe a formáció: manele-sanzon-punk-latinsíratós etűdök hangulatával.

A két énekesnő Fazakas Júlia és Miklusicsák Aliz színészjányok előadásmódjukkal biztosítják a dallamok antidramatikusságát és a népdalok síratóspunkosítását, amivel rá- rácsúsznak Salamon Soma harmónikaszolóira.

Rontó Lili tehetséges fiatal képzőművész és remek muzsikus is - szaxofonon játszik még az Akt, Negyvenkettő, Csajka és saját zenekarában a Kvarkban.
Ugyancsak bevándorló és nem csak a hangulaton de a látványon is sokat dob a basszusgitárt pengető Katona László, aki Krétakör Színésztánczenekarban is zenél valamint több színházi produkcióban, mint színész játszik. Az ugyancsak betelepült státuszban lévő amerikai születésű Varga Péter mandolinon játszik, aki eddig Bostonban zenélt. Az együttes dobosa Beöthy Árpád, aki a Plutó zenekarban is játszott és jelenleg is több zenekarban ütős. Az Eugenia zenéje az alkotók kulturális, nyelvi, vallási sokszínűségéből táplálkozik sok vidámsággal fűszerezve.

Felállás:
Fazakas Júlia ének
Miklusicsák Aliz ének
Rontó Lili szaxofon
Salamon Soma harmonika
Beöthy Árpád dob
Katona László basszusgitár
Varga Péter mandolin

A zenekar 2009-ben FRINGE díjat nyert.

Időpont:
02.18. csütörtök, 19H
Helyszín:A38 Hajó,
Petőfi híd budai hídfő
Info: 464-39-40
SMS & MMS: 06 (30) 30 30 038
Belépő: Elővétel: 1400 Ft
A fellépés napján: 1800 Ft

Forrás: A38

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése