2010. február 23., kedd

Szabó Balázs Band - lemezbemutató koncert, Zuboly, DJ Kanada Káosz Funk Party




„Gyerekkorom óta foglalkozom a muzsikával. Édesapám gitározott, édesanyám óvónő, mindennapos volt az énekelgetés, a zene és a tánc, otthon a falumban. Kántor szakra jártam Debrecenben, bár sohasem fejeztem be. Első népzenei élményeim lakodalomban voltak, gyerekkoromban, falun; Tetétlenen. 
Az első szerzői kiadásaim 1998-ban voltak, megzenésített versek. Pilinszky, Radnóti, Ady. Az első hivatalos kiadvány Faludy György: „Testek vonzásában” című lemeze volt, melyet Révész Béla akkori színészbarátommal hoztunk létre 2004-ben. Ezután kerültem Kecskemétre, ahol megismerkedtem Kőházi "Fankadeli" Ferivel, akivel létrehoztuk a Suhancos nevezetű formációt. Első kislemezünk 2006-ban jelent meg "Jól” címmel. 2007-ben debütált az első nagy lemez:, az "Üzenetrögzítő”. Erről az albumról ismert a legtöbb rádióban játszott dal: "Végre Vége" , "Békét" , "Egyre Másra". A rádiójátszásoknak, a közönségnek és a kitartásnak köszönhetően 2008-ban, már számtalan koncert volt a hátunk mögött. Ekkor jelent meg a második nagylemezünk " Jól tévedni emberi dolog" címmel. 2009-ben, a zenekar művészeti kérdések miatt szélnek eredt, de még ebben az évben elkezdődtek az új próbák és megalakult a Szabó Balázs Band. A zene megváltozott, a zenészek részben régi, részben új ismeretségeknek köszönhetően kerültek a zenekarba. 
Teljesült egy gyerekkori álmom; saját bandám lett, az első lemez a "Megcsalogató" címet viseli. Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, az egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a funky, a vér, a szív.” Szabó Balázs

Időpont: 2010 február 25., 21 00
Helyszín: A38 Hajó, Petőfi-híd, budai hídfő

Forrás: A38
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése