2010. február 8., hétfő

Temps d'images - Képek ideje fesztivál

Ötödik éve köszönt be a Trafóba a Képek ideje – a különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadóművészet interakciójával kísérletező előadássorozat, látványos és elgondolkodtató felnőtteknek és gyerekeknek (!!!) szóló produkciókkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel.

 

PROGRAM

2010. FEBRUÁR 7-9. 19h
TEMPS D’IMAGES FILMEK

Két moziban, a filmvásznon ad egymásnak randevút mozdulat és kép: mutatunk filmet táncról és új cirkuszról, lesz portréfilm a fesztivál során a Trafóban vendgészereplő francia táncvarázslóról, Philippe Decoufléről, egy kiváló francia trombitásról, egy különleges lengyel-magyar származású fiatal zongoraművészről, David Murray szaxofonosról, Boris Vianról, és egy nagyszerű flamenco táncosról is. Élettörténetek, víziók, filmen 3 napon át.
Helyszín: Művész Art mozi (Budapest VI. Teréz körút 30.)
Francia Intézet (Budapest I. Budapest, Fő utca 17.)

2010. FEBRUÁR 9. 20h
FABIEN PRIOVILLE (FR/D): JAILBREAK MIND / TÁNC

Fabien Prioville koreográfus hajdan Pina Bausch-nál táncolt, saját szólókoreográfiájában pedig a számítógépes játékok virtuális valósága elevenedik meg. GTA (Grand Theft Auto) hangulat, vetített helikopter New York fölött, záró duett egy mini-robottal.
Helyszín: MERLIN SZÍNHÁZ (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)

2010. FEBRUÁR 10-11. 20h
MUTA IMAGO (IT): (A+B)3 / SZÍNHÁZ

Olasz szerelmes-háborús történet árnyjáték formájában. Egy világ, ahol egyetlen villanykörte lehet bombatalálat, nap vagy hold, a kalimpáló lábakat hátulról megvilágítva pedig az utca forgatagának megidézője.

2010. FEBRUÁR 13-14. 20h
PHILIPPE DECOUFLÉ / COMPAGNIE DCA (FR): SOLO / TÁNC

A jólismert francia táncmágus, Philippe Decouflé 1992-ben feledhetetlenné koreografálta a téli olimpia nyitó- és záróünnepségét Albertville-ben, most a 2010-es téli olimpia idején végre ismét Budapesten látható egy különleges szólóval.

2010. FEBRUÁR 16-17. 20h
STÉPHANE GLADYSZEWSKI (CAN): IN SIDE & AURA / TÁNC

A kanadai művész valaha szobrászként és fotóművészként dolgozott, most függő, festett, lecsöppenő, megtöbbszöröződő, valós és virtuális testeket hoz létre a színpadon. Két előadás, táncosok vetítővásznon és élőben. A fesztivál talán leglátványosabb előadása.

2010. FEBRUÁR 19. 17h
2010. FEBRUÁR 20. 11h ÉS 17h
2010. FEBRUÁR 21. 11h ÉS 17h
TPO (IT): JAPÁNKERT /GYEREKSZÍNHÁZ

Az olasz csapat színes interaktív varázsszőnyegevalóságos kortárs művészeti kalandpark (nem csak) gyermekeknek. A mesekertben Györgyi Anna és Láng Annamária színésznő kalauzolja a kisebb és nagyobb nézőket.

2010. FEBRUÁR 25-26. 20h
TERMÉSZETES VÉSZEK KOLLEKTÍVA-ÁRVAI GYÖRGY-IMRE ZOLTÁN-MÁRKOS ALBERT: JOM & TERRY SZINDRÓMA / 2D-ANIMAL-MUSICAL (KÉTDIMENZIÓS ZENÉS KOMÉDIA)

Animációs musical élő szereplőkkel. A fesztivál egyetlen hazai csapata a vadonatúj darabban filmes animációval, élő zenével keverve mesél üldöző és üldözött reménytelen találkozásáról, az örök kielégületlenségről poszt-Mad-Max- és Tarantino-paródia modorában.

FESZTIVÁL

2010. február 7-26. / 7-26 February, 2010

Helyszín: Nagyterem / Művész Art mozi (Budapest, VI. Teréz körút 30.) / Francia Intézet / Merlin Színház (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

Jegyár: lsd. programoknál

Forrás: Trafó

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése